miercuri, 23 februarie 2011

Bona la alegere

Orice parinte isi doreste ca bebelusul lui sa fie cat mai bine ingrijit atunci cand "mama si tata" nu sunt acasa. Dar ce te faci cand parerile sunt impartite iar mama si tata nu cad mereu de acord in ceea ce priveste preferintele la capitolul "cum sa fie bona"
Parerea mamei: Bona sa fie o femeie in varsta, cu experienta, care a mai ingrijit si de alti copii, sa fie ordonata, curata si o buna gospodina. Sa se ocupe de copil si sa fie mereu "cu ochii pe el" ca nu cumva sa i se intample ceva rau micutului. Sa ii serveasca mancarea la ore potrivite, iar lapticul si ceaiul sa nu fie nici prea reci nici prea calde. Sa ii dea hainute groase pe el atunci cand in casa e mai rece sau daca il scoate afara la plimbare. Sa nu il lase sa planga prea mult ca, Doamne fereste ,se poate imbolnavi copilul. Sa se joace tot timpul cu copilul si sa ii citeasca mereu povesti.
Parerea tatalui: Bona trebuie sa fie o domnisoara tanara ,neaparat blonda, mereu "cu ochii unde trebuie", care desi nu are experienta si nu se pricepe la copii are timp sa invete ca deh...nimeni nu s-a nascut invatat draga! Chiar daca nu pune lucrurile in ordine si nu face curat nu e nici o problema, doar n-am angajat-o pe post de menajera ...n-a avut timp ca s-a ocupat de micut. Sa se ocupe mereu de tata cand mama este la servici ca doar copilul doarme si nu trebuie sa ii cante mereu "nani, nani puisor" deoarece nu este bine sa il rasfeti prea mult. Sa ii serveasca cafeaua la ore potrivite (tatalui) ca micutul bea ceai si lapte numai cand ii este foame. Sa ii dea tatalui hainutele jos de pe el ca doar il ia cu transpiratii cand bona apare in fuste mini si cu decolteuri foarte adanci. Copilul nu trebuie infofolit ca mai rau se imbolnaveste. Sa il lase sa planga ca sa faca plamani si sa se ocupe de tata ; "sa se joace" tot timpul cu tata si sa nu il abureasca cu povesti.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 STIL DE VIATA | by TNB