miercuri, 7 octombrie 2009

Budinca cu sos alb si brinza

Ingredinete reteta : branza telemea, unt, faina, oua, lapte, sare,

Servita deopotriva ca aperitiv si ca desert sarat, aceasta budinca este foarte gustoasa si hranitoare putand fi servita si intre mese ca simpla gustare.


Ingrediente: 150 g branza telemea sau jumatate telemea si jumatate branza de burduf, sau cascaval, 100 g unt sau margarina, 100 g faina, 4 - 5 oua, 1/2 l lapte, sare.

Mod de preparare: Se ia un vas emailat, se topeste putina grasime in care se toarna faina si apoi se stinge cu laptele fierbinte, adaugat in 2-3 randuri, amestecand bine de fiecare data, pana se desfac toate cocoloasele formate. Se ia de pe foc si se lasa putin la racit. Cand sosul este aproape rece, se pun galbenusurile si branza rasa. Daca branza nu a fost suficient de sarata, compozitia se sareaza inainte de a pune albusurile, amestecandu-se bine. Albusurile se bat spuma si cand albusul este tare si omogen se desarta peste compozitie si se amesteca usor, cu telul prin miscari de sus in jos. Compozitia se pune intr-o cratita de 2 l, unsa abundent cu margarina solida si tapetata cu pesmet sau faina care, apoi, se introduce in cuptorul bine incins in prealabil. Se lasa 30-40 minute pana cand budinca se rumeneste frumos. Nu se deschide cuptorul 20 minute. Cand se scoate din cuptor, se trece cu cutitul pe margine, ca budinca sa se desprinda daca s-a lipit, apoi se pune farfuria de servit deasupra ei si se rastoarna.
Sursa:www.retete-online.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 STIL DE VIATA | by TNB