joi, 5 noiembrie 2009

cozonac combinat

cozonac-cu-nuca-si-rahat-300x223



Ingrediente:

600 ml lapte, 1 kg faina, 8 galbenusuri, 50 g drojdie,un pachet de unt, 150 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 4 linguri ulei, 1/2 lingurita sare, 400 g nuca, 350 g rahat colorat

Mod de preparare:

Se inmoaie drojdia in in 5-6 linguri de lapte la temperatura camerei, se cerne faina pe masa curata, se pune faina intr-un lighean si se face o gaura in faina unde se pune laptele (caldut) amestecat cu zaharul in prealabil si galbenusurile. Se adauga untul topit, sarea, si vaniliile, iar apoi maiaua de drojdie. Se amesteca usor adunind faina de pe margine si incorporind-o in aluat. Se framinta si se adauga putin cite putin ulei ,framintind in continuu pina cind se incorporeaza tot uleiul in aluat. Apoi se acopera vasul cu un prosop si se lasa la dospit intr-un loc cald. Dupa ce si-a dublat volumul ,scoti aluatul il imparti in 2 parti egale. Fiecare bucata de aluat se imparte din nou in 2 parti, una se umple cu nuca ,alta cu rahat. Se ruleaza si se impletesc. La fel procedezi si cu prima parte, astfel obtinind 2 cozonaci. Cind se intinde aluatul cu sucitoarea se are in vedere ca grosimea treebuie sa fie de 1-1,5 cm , iar pe suprafata foii se intinde peste tot nuca macinata sau rahat maruntit, lasind marginile libere astfel incit la rulare sa nu iasa nuca sau rahatul care se vor arde la coacere.  Se ung cu ulei 2 tavi si se pun cozonacii in tavi. Se acopera cu un prosop si se mai lasa 10 min sa creasca. Apoi se ung deasupra cu un ou batut bine in prealabil pt a capata o culoare frumoasa la coacere. Se lasa la racit si se tau felii ca in poza de mai sus.sursa:Retete culinare

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 STIL DE VIATA | by TNB